23 december 2014

God Jul och Gott Nytt År!

Glad ängel. Inköpt på rödakorsmarknad i Luxemburg.
År 2014 har varit fantastiskt för mig och min familj. Vi har fått nya medlemmar. Vår dotter och hennes sambo blev föräldrar till en son, och vi fick vårt första barnbarn. På juldagen blir han tio månader, och vi följer med stor glädje alla hans framsteg. Med tanke på den dramatiska förlossningen och oron dagarna därefter är det extra underbart att se honom upptäcka världen, se hur han kryper, reser sig upp och utökar sin räckvidd, kommunicerar med oss, leker tittut och säger "bampa".

Vi har fått en "svärdotter" också. Sonen har förlovat sig och flyttat ihop med en polska som har gjort succé hos oss alla. Det är en tjej med humor, mjuk och rar och med huvudet på skaft. Paret är bosatt i Luxemburg som det brukar stå i bröllopsannonserna. Det är roligt att vi genom henne får bekanta oss ytterligare med den polska kulturen - vi har redan varit ganska mycket i Polen. Vi umgås på franska och engelska, men sonen har börjat läsa polska och svärdottern svenska. Goda ambitioner! Vi försöker lära oss några fraser på polska. God jul heter Wesołych Świąt. här låter det. Sonen firar jul i Sosnowiec, så vi övar oss inför att facetima på julafton. Den 28 kommer de till Stockholm.

Kärleken har slagit till även för två av mina syskonbarn som har träffat sina tillkommande under året. En av systersönerna har förlovat sig och satt ut datum för bröllop i sommar. Vi har fattat tycke för de två flickvännerna och är glada att ha fått in dem i släkten.

Jag är så tacksam för dessa händelser. Tänk att man kan få sådant gratis som berikar ens tillvaro så mycket! 

Ibland får man kämpa hårt för sitt eget liv. Det vet jag. Jag önskar alla er som behöver en vändning att den kommer till er. Man får inte allt man ber om. Men förlora inte hoppet om det goda! Jag har fått flera bönesvar. "Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas." (Lukas 11:9)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar